Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Αιματηρές συμπλοκές στο Κίεβο! 100 τραυματίες αστυνομικοί και 53 πολίτες!

Αιματηρές συμπλοκές στο Κίεβο
Περίπου 100 τραυματίες αστυνομικοί και 14 πολίτες να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της ουκρανικής πρωτεύουσας είναι ο απολογισμός των σημερινών πολυπληθέστατων διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας, στην καρδιά του Κιέβου. Σύμφωνα με το RT, o συνολικός αριθμός των τραυματιών - διαδηλωτών έφτασε τους 53.

Από τους 350.000 διαδηλωτές -σύμφωνα με το Reuters- που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς ο οποίος αρνείται να υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, δεκάδες έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Κιέβου Βαλερί Κοριάκ υπέβαλε την παραίτησή του, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την «υπερβολική δύναμη που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών».

Πάντως, η δυναμική της διαδήλωσης ήταν τόσο μεγάλη που σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων, κάποιοι εξ αυτών κατάφεραν να εισβάλουν και να καταβάλουν το δημαρχείο της πόλης.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κοντά στο προεδρικό γραφείο του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σημειώνοντας ότι αυτά ενορχηστρώθηκαν από τις αρχές με στόχο να αιτιολογηθεί μια καταστολή από την Αστυνομία.

Need Text
Video: Protesters throw fireworks & stones at police amid massive protests in Kiev01:34reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου