Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Εισηγήσεις στον Σαμαρά να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.

Εισηγήσεις στον Σαμαρά να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.
Εισηγήσεις προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ώστε να μην μπορεί να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές, δέχεται ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται, αν δεν έχει ήδη έτοιμο στα συρτάρια του, σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να υπάρξει πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που ληφθούν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις (Με πολιτική απόφαση τίθεται εκτός νόμου κόμμα; Τι περιμένουν άραγε για να αποφασίσουν οι δικτάτορες; Μήπως τις τελευταίες δημοσκοπήσεις;;;). Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, εντείνονται οι πληροφορίες ότι επίκεινται νέες προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής και μάλιστα εντός του Ιανουαρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, επικρατεί μεγάλη ανησυχία για τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, παρά την αποκάλυψη του βίαιου και αποκρουστικού προσώπου της συγκεκριμένης οργάνωσης και επεξεργάζονται όλα τα σενάρια ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, πιθανόν και για το ενδεχόμενο πρόωρης βουλευτικής κάλπης.

Στη «γαλάζια παράταξη» υπάρχει ισχυρότατος αντίλογος ως προς τις εισηγήσεις να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, με κορυφαία στελέχη να επισημαίνουν ότι τυχόν απαγόρευσή της –ιδίως, μάλιστα, αν δεν έχει υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση– πιθανότατα θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» της οργάνωσης.

Επιπλέον είναι γνωστό, όπως είχε αποκαλύψει η Realnews, πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πριν από τη σύλληψή του, είχε επεξεργαστεί σχέδιο ίδρυσης νέου κόμματος, μετονομασία κατ’ ουσίαν της Χρυσής Αυγής, ώστε να ξεπεράσει τυχόν απαγόρευσή της.

Είναι άγνωστο, πάντως, αν έχει ενημερωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον σχεδιασμό αυτό, ενώ έντονες είναι οι ανησυχίες στην αριστερά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews οι σχετικές πληροφορίες για απαγόρευση της Χρυσής Αυγής έχουν περιέλθει σε γνώση της Κουμουνδούρου, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει «ρωγμές» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο εσωτερικό του υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα.


Σχόλιο: Αναλογιστείτε αυτό μόνο... Αν τίθενται εκτός νόμου κόμματα που έχουν πάρει άδεια από τον Άριο Πάγο απλά και μόνο με πολιτική απόφαση τότε ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλα κόμματα που... δεν θα βολεύουν δημοκοπικά τους δικτάτορες; Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τους βουλευτές και τα άτομα που έχουν συλληφθεί για αδικήματα. Το να εφαρμόζεται όμως συλλογική ευθύνη ή να διώκεται ιδεολογία είναι πράγματα που ουδεμία σχέση έχουν με την δημοκρατία και μόνος στόχος τους είναι να μαζευτούν οι ψηφοφόροι της Χ.Α σε άλλο μαντρί περισσότερο ευνοϊκό και συνεργάσιμο προς την κυβέρνηση. Όσο και αν κανείς απεχθάνεται την Χ.Α ας  μην ξεχνάει... Το ότι ο ένας εχθρός του πλήττει τον  άλλο εχθρό του δεν τον καθιστά φίλο του αλλά ισχυρότερο εχθρό του.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου