Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Κύπρος: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Κύπρος: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Έκκληση προς την κυβέρνηση να μη συμπεριλάβει την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών που καταρτίζει, απηύθυναν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων από πλευράς τους. 


Οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 09.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί, και στη συνέχεια οι εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεν έγιναν δηλώσεις από μέρους τους μετά τη συνάντηση, αλλά από δηλώσεις του κ. Νεοφύτου προκύπτει ότι υπήρξε διαφωνία επί του θέματος.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η ιδιωτικοποίηση είναι μνημονιακή υποχρέωση, που αναλήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία η Κύπρος δεν μπορεί να αγνοήσει χωρίς συνέπειες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν προηγουμένως αποστείλει επιστολή στον γενικό διευθυντή της ΑΗΚ αναφέροντας ότι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να πείσουν τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών ότι πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου και γενικότερα στην κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου