Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ομόνοια: Συγκέντρωση σωματείων για την προστασία των ανέργων

Μεταξύ άλλων, τα σωματεία διεκδικούν: Εκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, διοργανώνουν σήμερα τα ταξικά σωματεία, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Συνδικάτου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. 

Οι διαδηλωτές βρίσκονται από το πρωί στην Ομόνοια, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.




Μεταξύ άλλων, τα σωματεία διεκδικούν: Εκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας, καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.

Στη συγκέντρωση, θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια Υγείας όλων των ανέργων του κλάδου. Σε συμμετοχή καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου. Επίσης:

    
Στο Αγρίνιο, η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ και μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
    
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα διοργανώνουν συγκέντρωση με αντίστοιχα αιτήματα και διεκδικήσεις την Παρασκευή, στις 12.30 μ.μ. έξω από τον ΟΑΕΔ.
    
Χτες, οι Λαϊκές Επιτροπές σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας τους ΟΑΕΔ, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου