Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Καροτόσουπα βελουτέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 φλιτζάνι μικρό κρεμά γάλακτος light
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • νερό
  • λίγο κόλιανδρο
  • αλάτι, πιπέρι


Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε με το λαδί σε ένα τηγάνι για να τσιγαριστούν. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε και αυτά στη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο κόλιανδρο.
  2. Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί για 5-10 λεπτά τα ρίχνουμε στο νερό και αλατίζουμε. Βράζουμε τα λαχανικά για περίπου 20-30. Προς το τέλος του χρόνου διαλύουμε το αλεύρι με ζεστό νερό σε ένα μικρό φλιτζάνι και το ρίχνουμε στα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ζωμό μας μέχρι να γίνει η σούπα όσο χυλωμένη επιθυμούμε.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και αφήνουμε για 2 λεπτά.
  5. Η σούπα μας είναι έτοιμη! Καλή όρεξη!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου