Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Με κακούργημα διώκονται μαθητές που έκαναν κατάληψη!Δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές!

Με κακούργημα διώκονται μαθητές που έκαναν κατάληψη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλουν γονείς και μαθητές Λυκείου στο Κερατσίνι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται διευθύντρια Λυκείου κλήθηκε, λίγες μέρες μετά το πέρας των μαθητικών καταλήψεων του Οκτωβρίου, να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου της ζητήθηκε να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη. Η ίδια έδωσε τα ονόματα μαθητών δικαιολογώντας ότι το έκανε για να αποφύγει το ενδεχόμενο αστυνομικής παρέμβασης στο σχολείο.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά ήρθε η σειρά των μαθητών. Μετά τις καταθέσεις που έδωσαν, όπως καταγγέλλεται από γονείς και εκπαιδευτικούς, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά έχουν μπλέξει αφού κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Οι μαθητές στη συνέχεια ενημερώθηκαν πως δεν  θα μπορούν να καταθέσουν μηχανογραφικό και να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξαιτίας εκκρεμοδικίας.

Παράλληλα έντονες είναι οι αντιδράσεις για την οδηγία της ΓΑΔΑ προς τα τοπικά αστυνομικά τμήματα να «καταγράψουν τις σχολικές μονάδες», τα «αιτήματα» και τις «απόψεις» των διευθυντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου