Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Γιρλάντα Σοκολάτας Αγίου Βαλεντίνου

asimbibastos news

Γιρλάντα Σοκολάτας Αγίου Βαλεντίνου
      Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σοκολατένιες γιρλάντες για να διακοσμήσετε όμορφα τα γλυκά σας
      Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 σοκολάτα της προτίμησής μας
  • 1 λωρίδα αντικολλητικό χαρτί

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβουμε μια λωρίδα από αντικολλητικό χαρτί σε ύψος όσο η τούρτα μας ή και λίγο μεγαλύτερο, και σε μήκος όσο η περίμετρος της τούρτας μας.
Βήμα 2
2) Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι, και την βάζουμε σε κορνέ με λεπτή μύτη.
Βήμα 3
3) Με το κορνέ μας ζωγραφίζουμε καρδούλες στη λαδόκολα. Η μία καρδούλα πρέπει να ακουμπάει με την άλλη. Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορεί να ξεκολλήσει απ' το χαρτί αν το τραβήξουμε, αλλά να μην παγώσει πολύ... θέλουμε να είναι εύκαμπτο για να το τυλίγουμε γύρω από την τούρτα μας.
Βήμα 4
4) Στη συνέχεια πιάνουμε προσεκτικά την λωρίδα με τις καρδούλες και την τοποθετούμε γύρω από το γλυκό μας. Πιέζουμε ελαφρά να ακουμπήσει πάνω στο γλυκό η σοκολάτα.
Βήμα 5
5) Πιάνουμε την άκρη του χαρτιού και αρχίζουμε να τραβάμε.. ξεκολλάει πανεύκολα... Με προσοχή να μην χαλάσουμε την τούρτα...
Βήμα 6
6) Συνεχίζουμε να το τραβάμε, αν χρειαστεί βοηθάμε και με το άλλο χέρι, μέχρι να το ξετυλίξουμε όλο το χαρτί.
Βήμα 7
7) Η γιρλάντα μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου