Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ομόφωνα η Βουλή: Δεν θα πληρώνουν διόδια βουλευτές της επαρχίας! (OK KAI OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ TA KAINE!)

Μπόνους από το «παράθυρο», που αντιστοιχεί σε δωρεάν διέλευση από τα διόδια, ενέκρινε χθες ομόφωνα η Βουλή για τους βουλευτές επαρχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα ανακίνησαν οι βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες των οποίων δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Και αυτό διότι δεν λάμβαναν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια (πέντε το μήνα) που δικαιούνται οι «επαρχιώτες», σύμφωνα με παλιότερες αποφάσεις.....

Η χθεσινή απόφαση ορίζει συγκεκριμένα ότι «οι βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι δεν κάνουν χρήση αεροπορικών εισιτηρίων, δύνανται, κατόπιν ανέκκλητης υπεύθυνης δήλωσης, να ζητήσουν την καταβολή των αντιτίμων των διοδίων για πέντε μεταβάσεις μηνιαίως, μετ' επιστροφής, από και προς την εκλογική τους περιφέρεια».

Οι «κοντινοί»

Το ζήτημα βέβαια που ανακύπτει είναι ότι της «ενίσχυσης» αυτής θα τύχουν και εκείνοι οι εκλογικές περιφέρειες των οποίων βρίσκονται μόνο μερικά δεκάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα (για παράδειγμα βουλευτές των νομών Κορινθίας και Βοιωτίας).

Σημειώνεται επίσης ότι οι βουλευτές ανεξαιρέτως εκλογικής περιφέρειας, δηλαδή και οι 300, λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα κίνησης που κατά μέσο όρο προσεγγίζει τα 450 ευρώ.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν χθες ότι θα υπάρξει ούτως ή άλλως οικονομικό όφελος για τη Βουλή, καθώς βουλευτές, που στην εκλογική τους περιφέρεια δεν υπήρχε αεροδρόμιο, προτιμούσαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς σε όμορο νομό και στη συνέχεια να φτάσουν στον προορισμό τους οδικώς.

Ωστόσο είναι αβέβαιο αν οι υπολογισμοί τους ευσταθούν, διότι με τη χθεσινή απόφαση το «επίδομα» διοδίων θα το λάβουν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές επαρχίας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου