Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

ΤΩΡΑ! Εκπαιδευτικοί μέσα στο υπουργείο! ΒΙΝΤΕΟ

Συνθήματα των εκπαιδευτικών μέσα στο υπουργείο

Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν μέσα στο υπουργείο παιδείας ενώ έξω υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο αμφιθέατρο του υπουργείο και έχουν σηκώσει πανό και φωνάζουν συνθήματα. 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Αστυνομικό μπλόκο στο υπουργείο Παιδείας

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την κεντρική είσοδο του υπουργείου απαγορεύοντας ακόμα και στην έξοδο των εκπαιδευτικών οι οποίοι νωρίτερα βρίσκονταν στο υπουργείο σε συνάντηση με τον υπουργό παιδείας. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα προβούν σε εκκένωση του κτιρίου και απαίτησαν από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από το κτίριο. Οι δημοσιογράφοι όμως αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και αυτήν την ώρα συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ διαπραγματεύονται με στελέχη του υπουργείου.Στο υπουργείο παραμένουν ακόμα 50 εκπαιδευτικοί.


Σε συμβολή κατάληψη του υπουργείου Παιδείας έχουν προχώρηση οι εκπαιδευτική από νωρίς σήμερα το μεσημέρι. Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με πολυπληθή αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μετά από μιας μικρής διάρκειας συζήτηση με τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος δεν έδωσε απάντηση στο γεγονός ότι σε λίγες μέρες θα απολυθούν εκπαιδευτικοί, οι καθηγητές αποφάσισαν να παραμείνουν μέσα στο Υπουργείο Παιδείας και μετά την αποχώρηση του Κ. Αρβανιτόπουλου. Το αίτημα των καθηγητών είναι να υπάρξει τώρα άμεση προκήρυξη 200 θέσεων και δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.

Το πρωί οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου. Μετά από συνεννόηση με τον υπουργό αποφασιστικέ ένα ραντεβού στου υπουργείο παιδείας.

Ο κ. Στασινός εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα δήλωσε στον φακό του zougla.gr:
«Το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν ισχύει για όλους τους κλάδους στους οποίους έχουν μπει με αναξιοκρατικά κριτήρια και ισχύει για τον κλάδο της εκπαίδευσης εντελώς άδικα».
Ο κ. Κικέρης μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δήλωσε με την σειρά του: «Θα παραμείνουμε μέχρι να υπάρξουν δεσμεύσεις από το υπουργείο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου