Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Δείτε τα αυριανά καλέσματα!

asimbibastos news
Το κάλεσμα του left.gr στη διαδήλωση

Το κάλεσμα του ΕΚΑ για την 1η Απριλίου
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους «υποδέχεται» τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΣΥΝΟΔΟ του ΕCOFIN την 1η Απρίλη στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί τα αντεργατικά μέτρα που, είτε έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει, είτε καθ’ υπόδειξη της τρόικα, είτε εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα που η ίδια εκφράζει.
Ελάχιστο χρέος απέναντι
·       Στα 3,500,000 συνανθρώπους μας που ζούν κάτω από το οριο της φτώχειας
·       Στους πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους
·       Στους όμηρους-απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
·       Στους απολυμένους (σε διαθεσιμότητα) του δημόσιου τομέα
·       Στην νέα γενιά, που μόνο οι ελαστικές και ανασφάλιστες σχέσεις εργασίας της επιφυλάσσονται ως μέλλον
·       Στους μικρομεσαίους  επιχειρηματίες που βλέπουν να γκρεμίζεται ότι με χρόνια δουλειάς έχουν χτίσει
·       Στους συνταξιούχους που τους δίνουν, αντί για σύνταξη, φιλοδώρημα
·       Στον ίδιο μας τον εαυτό που μας στερούν το  βασικό δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια
Είναι να ΕΝΩΣΟΥΜΕ τις ΦΩΝΕΣ μας ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, οι νέοι και νέες, της πόλης μας αρνούμαστε να γίνουμε το πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού για την κατάργηση κάθε εργασιακού-ασφαλιστικού δικαιώματος στο σύνολο της Ευρώπης.
Στην Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Πορτογαλία, όπου κατ’ αντιστοιχία, επιβάλουν τα ίδια μέτρα, εκατομμύρια συναδέλφων μας δίνουν την απάντηση των δυνάμεων της εργασίας διαδηλώνοντας στους δρόμους.
Την 1η Απρίλη 2014 στις 6μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουμε δυναμικά το παρόν ενωμένοι και αποφασισμένοι με στόχο
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !
Διαδήλωση στην Αθήνα τη μέρα συνεδρίασης του ECOFIN (1η Απριλίου)
*********************
Και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όσους και όσες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες αυτού του σχεδίου στην ίδια τους τη ζωή, να χαλάσουν το επερχόμενο πανηγύρι της Συνόδου του ecofin:
Tην Τρίτη 1/4 η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλη μια σιδηρόφρακτη “γιορτή”, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, θα επισκεφτούν τη χώρα για να χαιρετίσουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, να πανηγυρίσουν την πρόσφατη συμφωνία για την τραπεζική ένωση και να δώσουν ένα χέρι βοήθειας στον πρωθυπουργό, ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων.
Όλα αυτά φυσικά, σε μια Αθήνα στην οποία για μια ακόμη φορά οι κλούβες των ΜΑΤ και όλο το οπλοστάσιο των δυνάμεων καταστολής θα αποκλείσει την πόλη.
Στον φανταστικό κόσμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, δεν υπάρχει χώρος για τους νέους, τις νέες, τους απολυμένους, τον κόσμο της επισφάλειας, τους εκατομμύρια ανέργους.
Η Γερμανία των one euro jobs, η Ιταλία και η Ισπανία των εκατομμυρίων ανέργων, η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι ψιλά γράμματα, μικρές παρενέργειες του άκαμπτου νεοφιλελεύθερου σχεδίου για τους λαούς της Ευρώπης.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όσους και όσες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες αυτού του σχεδίου στην ίδια τους τη ζωή.
Καλούμε κάθε νέο και νέα, τον κόσμο της επισφάλειας, των vouchers, τον κόσμο της εργασίας και τα συνδικάτα να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Τρίτη 1η Απρίλη, στις 5.30 στην Κλαυθμώνος.
Έφτασε ο καιρός να στείλουμε από τους δρόμους το μήνυμα στο νεοφιλελεύθερο προσωπικό της ΕΕ, ότι οι μέρες της ανατροπής τους έχουν ξεκινήσει.
Όλοι και όλες την Τρίτη 1/4, στις 5.30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος 

Απαγόρευση των συγκεντρώσεων περιμετρικά 
της Βουλής 

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, λόγω της πραγματοποίησης την Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2 Απριλίου, των εργασιών της «Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο από 06:00 ώρα μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 02 Απριλίου 2014, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή του κέντρου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των κινητοποιήσεων για τη σύνοδο του Ecofin

Η εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων για τη δημιουργία κόκκινων ζωνών και αποκλεισμού μέρους του κέντρου της Αθήνας, είναι άλλο ένα δείγμα ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Νομίζουν ότι με τέτοια αντιδημοκρατικά μέτρα θα τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους και τη νεολαία από το να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και με τέτοιου είδους αυταρχικές πράξεις, το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να δείχνει τη βαθιά της απομόνωση από την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια και να εκφράσει μαζικά και ειρηνικά την αντίθεση του στα μνημονιακά σχέδια λιτότητας και εξαθλίωσης. Διεκδικούμε μια άλλη πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τη νεολαία όλης της Ευρώπης, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής. Συμμετέχουμε στο αυριανό συλλαλητήριο στις 18.00 στην Κλαυθμώνος.
..........................................................................................................................

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ-ΜΕΤΩΠΟ

Όλοι στο συλλαλητήριο 1 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια

To ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση τηνΤρίτη, 1 Απρίλη, στις 7μμ στην Ομόνοια.
Έρχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελούν το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.
Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.
Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα παραμυθιάζουν τους λαούς για τον χαρακτήρα της ΕΕ βρίσκονται κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Όσο μύθος είναι πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ άλλο τόσο ψέμα είναι πως η ΕΕ μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος.
Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ – ΤΡΙΤΗ 1Η  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Συγκέντρωση στην Ομόνοια 7.00 μμ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ώρα 6,30 μμ.

ΚΑΝΙΓΓΟΣ:
ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
1.                      ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
2.                      ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
3.                      ΞΥΛΟΥ
4.                      ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
5.                      ΕΜΠΟΡΙΟΥ,
6.                      ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,
7.                      ΛΟΓΙΣΤΩΝ,
8.                      ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΤΡΙΩΝ,
9.                      ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
10.                  ΔΗΜ. & ΙΔ. ΥΓΕΙΑΣ,
11.                  ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
12.                  ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
13.                  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
14.                  ΜΜΕ
15.                  ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
16.                  ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
17.                  ΠΑΣΕΒΕ
18.                  ΟΓΕ
ΠΛ. ΒΑΘΗΣ:
ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
1.      ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2.      ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ
3.      ΜΕΤΑΛΛΟΥ
4.      ΦΑΡΜΑΚΟΥ
5.      ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
6.      ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
7.      ΔΥΤΙΚΟΥ
8.      ΟΤΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
9.      ΘΡΙΑΣΙΟΥ-ΜΕΓΑΡΩΝ
10.   ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ:
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ  και ΠΕΙΡΑΙΑ
ΧΑΥΤΕΙΑ:
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΠΗΓΗ
..............................................................................................................
Συγκέντρωση ενάντια στο Ecofin και την ελλ.προεδρία της Ε.Ε
Αθήνα, Τρίτη 1 Απριλίου 2014, 18:00
στάλθηκε από για την Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε
Ακριβής τοποθεσία:Προπύλαια
Διοργάνωση:Συνέλευση Αναρχικών-Κομμουνιστών για την Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε


afissa-VY8L1g.jpg
Η εικόνα εμφανίζεται σε σμίκρυνση (φυσικό μέγεθος)

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ - ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟ & ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,

ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ,

ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 1 ΑΠΡΙΛΗ 6ΜΜ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ECOFIN)
KAI THN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.Συνέλευση Αναρχικών-Κομμουνιστών για την Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου