Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Απαγόρευση των συγγεντρώσεων για Τρίτη και Τετάρτη! Σε αστυνομικό κλοιό το Eurogroup

Δείτε τα αυριανά καλέσματα!


Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης σε επιφυλακή λόγω του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) και του άτυπου συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) που θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο.


Τα μέτρα είναι πρωτοφανή και μάλιστα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκαν οι πορείες και οι συγγεντρώσεις.

Το πρόγραμμα 

Η άφιξη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, των στελεχών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM στο Eurogroup προσδιορίζεται για τις 8.00 το πρωί και μια ώρα αργότερα (9 π.μ.) ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης.

Το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα ολοκληρωθεί περίπου στις 12.30, οπότε και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται η τοποθέτηση του οργάνου για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων.

Στις 1.15 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το γεύμα εργασίας του Ecofin στο οποίο θα παραβρεθούν και οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης. Στις 3.30 θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της συνεδρίασης του συμβούλιου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα επικεντρωθεί στις οικονομικές προοπτικές και σε θέματα δημοσιονομική σταθερότητας. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 6.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Στις 8.30 τα μέλη του Ecofin θα μεταβούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα παραθέσει δείπνο προς τιμή τους ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Τα μέτρα ασφαλείας

Απαγορεύονται οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη και την Τετάρτη κατόπιν απόφασης του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, λόγω των εργασιών της «Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ανάληψης από τη χώρα μας της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού - αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

Οι απαγορεύσεις θα ισχύουν από τις 06.00 έως τις 23.00 το βράδυ της Τρίτης και από τις 06.00 μέχρι και τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου