Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Πέθανε ο ασθενής γιατί έλειπε ο γιατρός

Πέθανε ο ασθενής γιατί έλειπε ο γιατρός


Στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ παραπέμφθηκε ιατρός του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης στην ορεινή Ξάνθη, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, απουσίαζε, με αποτέλεσμα ένας ασθενής να χάσει τη ζωή του.
Όπως προκύπτει από την έρευνα του ThrakiToday.com, ο γιατρός, ενώ εφημέρευε σε ενεργό εφημερία με συνάδελφο του ιατρό στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης, βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και έπρεπε να βρίσκεται καθ' όλη τη διάρκεια της ενεργού εφημερίας στο Κέντρο Υγείας. Ωστόσο, απουσίαζε σε περιστατικό ασθενούς με ισχαιμία μυοκαρδίου, με αποτέλεσμα ο έτερος εφημερεύων ιατρός να αποφασίσει τη διακομιδή του ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, χωρίς, ωστόσο, συνοδεία ιατρού, όπως προβλέπεται σχετικώς, δεδομένου ότι εν απουσία του εγκαλούμενου ιατρού αδυνατούσε ο ίδιος να εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας, προκειμένου να συνοδέψει τον ασθενή.
Η εξέλιξη για τον ασθενή ήταν τραγική, μιας και κατέληξε κατά τη διακομιδή του με το ασθενοφόρο, ενώ σε βάρος του ιατρού επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης ενός έτους από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ. Κατά της συγκεκριμένης, ωστόσο, τελεσίδικης απόφασης του πειθαρχικού οργάνου, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, άσκησε το 2013 προσφυγή, με αίτημα την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης στον εν λόγω ιατρό.
Ο ΓΕΔΔ ζητά την επιβολή της οριστικής παύσης, λαμβάνοντας υπόψη αφενός το γεγονός ότι ανεξαρτήτως του ατυχούς περιστατικού στο οποίο ενεπλάκη ο εγκαλούμενος ιατρός, όφειλε να βρίσκεται ανελλιπώς στο χώρο του Κέντρου Υγείας κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, καθήκον το οποίο εν γνώσει του δεν εκπλήρωσε και αφετέρου τις συστηματικές και αναιτιολόγητες απουσίες αυτού κατά τη διάρκεια των εφημεριών του από το 2006 έως και το 2010.


Πηγή: Thrakitoday.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου