Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κατάληψη- Δεν είναι μόδα είναι συνείδηση!

p2100638

Κάθε σχολική χρονιά ξεκινάει με καταλήψεις... Όχι δεν είναι μόδα ούτε εθιμοτυπικό όπως κάποιοι άσχετοι με την σχολική πραγματικότητα πιστεύουν.
Η κατάσταση μιας χώρας αντικατοπτρίζεται και μέσα από τα σχολεία της και εκεί, λες και υπάρχει κάποιος μεγεθυντικός φακός, τα προβλήματα γίνονται έντονα αισθητά. Γιατί μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά να μην έχει λεφτά να επισκευάσει μια ζημιά στο σπίτι του και να την μπαλώνει όπως όπως αλλά τι γίνεται όταν η ζημιά είναι σε ένα σχολείο με εκατοντάδες παιδιά; Πώς να ''μπαλώσεις'' κατεστραμμένες τουαλέτες ή σπασμένα τζάμια που μπάζουν τον χειμώνα; Και την ώρα που το κράτος ξεζουμίζει και το τελευταίο ευρώ από τα λαϊκά στρώματα χωρίς καμία ανταπόδοση έρχεται με περίσσιο θράσος να υποστηρίξει για άλλη μια φορά συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του λαού.
 Από φέτος λοιπόν οι μαθητές της 1ης και 2ας λυκείου δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων, ο βαθμός των οποίων προσμετράται για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο...
Το αποτέλεσμα;  Από την μία, η κούρσα της βαθμοθηρίας και της στείρας αποστήθισης ξεκινάει 2 χρόνια νωρίτερα απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την  παιδεία, και από την άλλη οι οικογένειες των μαθητών επιβαρύνονται με ένα επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος φροντιστηρίων από το Γυμνάσιο κιόλας!

Οι μαθητές- σε αντίθεση με πολλούς ενήλικες- έχουν πλήρη αντίληψη της πραγματικότητας και αντιστέκονται με όσα μέσα μπορούν! 

Το δείχνουν άλλωστε και τα συνθήματα στα πανό των υπό κατάληψη σχολείων τους...

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ  ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ύνθημα σε πανό στο 39o Κυψέλης)


Η αλλαγή θα έρθει από τους νέους. Οι γηραιότεροι ακόμα φοβούνται μην τους πάρουν οι κομμουνιστές τα σπίτια. Το κράτος έχει καταλάβει τον κίνδυνο και απαντάει με σφαίρες. (δείτε ΕΔΩ)
Εμείς, με ενότητα και αγώνα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου