Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 στο δημοτικό συμβούλιο Παιανίας-Γλυκών Νερών διαβάστηκε ψήφισμα που κατέθεσε η Συνέλευση Πολιτών Γλυκών Νερών για το ερωτηματολόγιο-απογραφή του Φούχτελ στους δήμους.(επισυνάπτεται το ψήφισμα)
Παίρνοντας τον λόγο αναπτύξαμε τις ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με την Γερμανική άρχουσα τάξη και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουμε στους “εταίρους” μας της γερμανικής κυβέρνησης. Θυμίσαμε τα ολοκαυτώματα και την θηριωδία των ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα και την ανθελληνική στάση της σημερινής κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Τέλος κάναμε αναφορά στην Ελληνογερμανική συνέλευση και τον ρόλο του Φούχτελ , ο οποίος μέσω της εποπτείας στους δήμους θέλει να υφαρπάξει όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία κάνοντας χρυσές busness  με γερμανικές εταιρίες και τελικά να τους αποχυμώσει οικονομικά βοηθώντας τους χρεοκοπημένους γερμανικούς δήμους, με το ίδιο ακριβώς τέχνασμα που εφάρμοσαν στην Ελλάδα κατά την ναζιστική κατοχή και στην Ανατολική Γερμανία κατά την προσάρτησή της. Καλέσαμε λοιπόν τον δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων να δεσμευτούν πως δεν θα δεχτούν κανέναν έλεγχο από τον Φούχτελ στον δήμο μας και δεν θα απαντηθεί κανένα ερωτηματολόγιο της “Ελληνογερμανικής Συνέλευσης”. (επισυνάπτεται η εισήγηση)
Μετά την εισήγηση της συνέλευσης κλήθηκαν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων να τοποθετηθούν. Όλοι συμφώνησαν πως δεν θα δεχτούν καμία παρέμβαση του Φούχτελ και της “Ελληνογερμανικής Συνέλευσης” τον δήμο, καθώς δεν τους αναγνωρίζουν κανέναν ρόλο. Ο δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών Σπ. Στάμου δεσμεύτηκε πως δεν θα αποστείλει κανένα στοιχείο στον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και εκπρόσωπο της “Ελληνογερμανικής Συνέλευσης” Γ. Φούχτελ, όπως και κανένα στοιχείο που έχει να κάνει με απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου και μπορεί να απαιτηθεί από τους ελεγκτές επιτρόπους της τρόικα.
Η Συνέλευση Πολιτών Γλυκών Νερών χαιρετίζει την δέσμευση του δημάρχου και εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων και κοινοποιούμε και πως και εμείς με την σειρά μας θα προστατεύσουμε τον δήμο μας από τις βλέψεις του Φούχτελ και των συνεργατών του, μην αναγνωρίζοντάς του καν έναν ρόλο από αυτόν του κατακτητή που ήρθε να αρπάξει τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας.
Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στις ληστρικές διαθέσεις του μνημονιακού κράτους, της τρόικα και των κάθε λογής ντόπιων και ξένων επικυρίαρχων, όπως κάναμε 3 χρόνια τώρα, διοργανώνοντας καλέσματα, εκδηλώσεις, ομιλίες επιφανών αγωνιστών του κινήματος, στήσιμο ραδιοφωνικού σταθμού, ακτιβιστικές δράσεις και πρόσφατα με την πρωτοβουλία συγκρότησης Δικτύου Κοινωνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης.
Συνέλευση Πολιτών Γλυκών Νερών
18 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου