Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αντιμετώποι με τη φτώχεια οι Ιταλοί

Αντιμετώποι με τη φτώχεια οι Ιταλοί

Το 28,4% βρίσκεται στο όριο

Το 28,4% των Iταλών βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού εθνικού στατιστικού ινστιτούτου Istat, σχετικά με την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας του 2013.

Το 46,2% των νοικοκυριών της Κάτω Ιταλίας είναι κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το 43,7% των οικογενειών με τρία ή και περισσότερα παιδιά.

Το 32,2% των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι απειλείται από τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανέχεια, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 38,3% στην περίπτωση χωρισμένων γονέων με παιδί.

Πάνω από το 50% των νοικοκυριών το 2013 είχε συνολικό εισόδημα το οποίο δεν ξεπέρασε τις 2.000 ευρώ τον μήνα. Στον ιταλικό Νότο, οι αποδοχές των οικογενειών δεν υπερβαίνουν το 74% του συνολικού ποσού που κερδίζουν τα νοικοκυριά στους βόρειους, πιο πλούσιους νομούς της χώρας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητική, αλλά σε σχέση με το 2012 παρατηρείται μικρή βελτίωση των οικονομικών δυνατοτήτων και προοπτικών των νοικοκυριών της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου