Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Δούρου: Στερείται σοβαρότητας ο κ. Ντινόπουλος

Δούρου: Στερείται σοβαρότητας ο κ. Ντινόπουλος

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής

Για έλλειψη σοβαρότητας κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών η περιφερειάρχης Αττικής, μετά την πρωινή ανακοίνωση του κ. Ντινόπουλου, σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη κατακυρώσει τον διαγωνισμό ανάθεσης της καθαριότητας των κτιρίων σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου στερείται σοβαρότητας όταν δηλώνει ότι υπάρχουν «πιεστικές ανάγκες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας».

Η κ. Δούρου εγκαλεί τον υπουργό διότι «επιλέγει να μην δώσει καμία απάντηση επί του συγκεκριμένου αιτήματος της νέας Περιφερειακής Αρχής σχετικά με την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην Περιφέρεια, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της».

Και συμπληρώνει στη δήλωσή της η κ. Δούρου: «Στο συγκεκριμένο ερώτημα, τα ψέματα τελειώνουν για τον υπουργό και η απάντησή του, την οποία θα περιμένουμε, θα πρέπει να είναι σαφής. Ειδάλλως είναι φανερό ότι τα λασπολογήματα συνιστούν την κυβερνητική πολιτική».

Και καταλήγει: «Στερείται τέλος σοβαρότητας, ένας υπουργός, ο οποίος αντί να στηρίξει την πρώτη Περιφέρεια της χώρας, όπως επιβάλλει ο νόμος και η χρηστή διοίκηση, σπεύδει να πάρει το μέρος συκοφαντικού λασπολογήματος. Ένας υπουργός δηλαδή που λειτουργεί με μικροκομματικά κριτήρια. Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι είναι χειρότερο: μια ανίκανη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση που ξεδιάντροπα εμπαίζει τους πολίτες;».

Η απάντηση Ντινόπουλου

Η περιφερειάρχης Αττικής δεν έχει υποβάλει αίτημα για προσλήψεις στο υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών, στην ανακοίνωση-απάντηση στη Ρένα Δούρου.

«Ας ρωτήσει, επιτέλους, η περιφερειάρχης τις υπηρεσίες της το πολύ απλό. Πότε υπέβαλαν το όποιο αίτημα για προσλήψεις, στο Υπουργείο Εσωτερικών; Γιατί τέτοιο αίτημα δεν έφτασε ποτέ στο Υπουργείο Εσωτερικών» σημειώνει ο κ. Ντινόπουλος και προσθέτει: «Και εδώ -όπως και στις καθαρίστριες- έμεινε στα λόγια».
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου