Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του χαμένου αεροσκάφους

Κύπρος: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του χαμένου αεροσκάφους
Συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου Diamond DA42 που χάθηκε 40 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της Λάρνακας στη Κύπρο, εντόπισε το ελληνικό πλοίο Spirit Of Pireaus.

To mικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Λιβανέζος χάθηκε από τα ραντάρ στα ανοιχτά της Κύπρου.

spir.jpg
Σύμφωνα με ανακοίνωση Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, πρόκειται για ένα δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Diamond DA42.
aer.jpg
Σύμφωνα με το Sigmalive, οι αρμόδιες αρχές είναι σε επιφυλακή, ενώ ο Υπουργός Άμυνας βρίσκεται στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Τον κ. Αναστασιάδη ενημέρωσε ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος βρίσκεται στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης στην Πάφο.
pic.jpg
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας
«Από τις 19:05, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΚΣΕΔ για την ανεύρεση μικρού δικινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβαίνοντες, που απογειώθηκε από τη Πάφο με προορισμό τη Βυρητό», αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας και προστίθεται πως το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ΝΜ νότια της Λάρνακας.

Ενημερώθηκε το ΚΣΕΔ, το οποίο οργάνωσε την επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δύο κρατών.
Επικοινωνία πιλότου με το Κέντρο Ελέγχου
Στο μεταξύ, σε επικοινωνία που είχε το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ο πιλότος ρωτήθηκε εάν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Εκείνος απάντησε καταφατικά αναφέροντας πως: "αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα και προσπαθώ να το επιλύσω".
Εν συνεχεία, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, άρχισε να χάνει ύψος, "πέφτοντας" στα 6.000 περίπου πόδια και μετά εξαφανίστηκε απο τα ραντάρ.
Συνεχίζει ακάθεκτο το Barbaros
Ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται, το Barbaros συνεχίζει ανενόχλητο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου