Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μετακινούνται 63 εφοριακοί με απόφαση Μαυραγάνη

asimbibastos news

Αντικαθίστανται 51 διευθυντές και υποδιευθυντές εφοριών και 12 επόπτες. Σφοδρή επίθεση από ΠΟΕ ΔΟΥ κατά του υφυπουργού Οικονομικών.
Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών καθώς και 12 εποπτών προβλέπουν δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Σύμφωνα με την απόφαση, τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο, τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι.

Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιος Κωστολιάς τοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α΄ ΔΟΥ Αθηνών.

Ωστόσο, η ΠΟΕ – ΔΟΥ καταλογίζει στον υφυπουργό Οικονομικών «λογικές "Μαυρογιαλούρου" της μεταπολεμικής εποχής». Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, με νέες αποφάσεις του στις 31 Δεκεμβρίου έκανε νέες τοποθετήσεις-μετακινήσεις διευθυντών «αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις».

Οι εφοριακοί ζητούν αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, με μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια, ενώ προειδοποιούν πως δεν θα μείνουν απαθείς «στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις» στις υπηρεσίες.

Λίγο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου οι μεταθέσεις 165 στελεχών εφοριών και του ΣΔΟΕ, με απόφαση και τότε του κ.Μαυραγάνη, είχε προκαλέσει κυβερνητική κρίση, η οποία τελικά εκτονώθηκε κατόποιν συνεννόησης εκπροσώπων των κομμάτων της συγκυβέρνησης και του υφυπουργού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου