Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η Ρωσία κατεβαίνει στα Βαλκάνια...

asimbibastos news


Στήριξη στον προϋπολογισμό της Σερβίας και έπεται συνέχεια...

Το οργανωμένο διπλωματικό σχέδιο της Ρωσίας για μεγαλύτερη εμπλοκή στα βαλκανικά δρώμενα είναι γεγονός. Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς θα μεταβεί στη Μόσχα προκειμένου για να συζητήσει με το Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση δανείου ύψους 1 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του σερβικού προϋπολογισμού.

"Κατ' αυτόν τον τρόπο, η βοήθεια για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην οποία είχαμε υπολογίσει, θα υλοποιηθεί» δήλωσε ο κ. Ντίνκιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, ικανοποιημένος από την πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του.

Ο κ. Ντίνκιτς υπογράμμισε πως δεν υπάρχει μία και μόνη λύση για τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά σημείωσε πως μπορεί να δεσμευτεί ότι ο ίδιος θα παλέψει «για κάθε μία θέση εργασίας»"

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωφελούνται και η Ρωσία και η Σερβία αφού στόχος της σερβικής κυβέρνησης είναι η πλήρης σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, που θα έχει αντίκτυπο και στην οικονομία ενώ η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Ρωσία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου