Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Έκτακτο! Κατάληψη του Οικονομικού Νομικής! Περικύκλωση του Υπ. Παιδείας!

asimbastos news 

Μετά από σύγκληση Γ.Σ ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε κατάληψη της σχολής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο Αθηνά και σύγκληση  νέας Γ.Σ των φοιτητών την Τρίτη 19/3/13 .

Οι δύο μεγάλες παρατάξεις της σχολής ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ήταν απούσες σε μια προσπάθεια να μην συγκεντρωθεί η απαραίτητη απαρτία για την διεξαγωγή Γ.Σ.
Παρά τις κραυγαλέες προσπάθειές τους  να μην ειδοποιηθούν οι φοιτητές στην συνέλευση ήταν παρόντες εκτός από τις αριστερές παρατάξεις - που  αποτελούν ένα ελάχιστο ποσοστό κάτω του 10% στην σχολή- πολλοί ακομμάτιστοι φοιτητές που επί τέσσερις ώρες παρέμεναν στις θέσεις τους . Αυτό από μόνο του αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι οι νέοι είναι εδώ , είναι αφυπνισμένοι και μπαίνουν δυναμικά στον αγώνα.
Οι φοιτητές αποφάσισαν:
  • Κατάληψη της σχολής Πέμπτη και Παρασκευή.
  • Συμμετοχή του συλλόγου στην περικύκλωση του Υπ.Παιδείας στην Νερατζιώτησσα αύριο 14/3  στις 10.30 
  • Πανεκπαιδευτική πορεία στα προπύλαια αύριο 13.00
  • Νέα Γ.Σ στις 19/3 στις 14.00.
Σημειώνεται ότι η Νομική και το Πολιτικό βρίσκονται ήδη σε κατάληψη. Η πρυτανεία σε μια προσπάθεια να καπελώσει το γεγονός, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κλίνει η ίδια τις σχολές (lock out) . Οι φοιτητές δεν ''μασάνε'' από τέτοιες  κινήσεις. 
Αγωνίζονται στους δρόμους!
Θα τα πούμε έξω από το Υπ. Παιδείας και έξω από την Πρυτανεία! 


Ασυμβίβαστη Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου