Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πορτοκάλι γλυκό της γιαγιάς μου


asimbibastos news

Πορτοκάλι γλυκό της γιαγιάς μου

ΥΛΙΚΑ

  • 7-8 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
  • λεμόντουζο η ξινό (προαιρετικά)
  • 2 βανίλιες

ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 7 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά πλένουμε τα πορτοκάλια και τα τρίβουμε στον ρέντε ίσα να φύγει σάρκα του.
  2. Κόβουμε το πορτοκάλι με τον γνωστό τρόπο.
  3. Κάνουμε την φλούδα ρολάκι και τσιμπάμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.
  4. Βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει πετάμε το νερό και βάζουμε αλλο. Αυτό το κάνουμε 3 φορές.
  5. Την τελευταία φορά βάζουμε το γλυκό σε ενα τρυπητό και τα αφήνουμε.
  6. Στο μεταξύ στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη αφήνουμε το σιρόπι να δέσει.
  7. Μόλις δούμε ότι το σιρόπι μας αρχίζει να δένει ρίχνουμε την βανίλια και το γλυκό αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λεμόντουζο το βάζουμε για να μην γλιτσιάσει το γλυκό μας.
Καλό θα ήταν να βάλουμε το γλυκό στα βάζα την άλλη μέρα για να μην ζαχαρώσει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου