Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Aστυνομικός προπηλάκισε βουλευτή




Η κοινωνική οργή ξεχειλίζει. Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις απανωτές. Τα μνημόνια έχουν επιφέρει ριζικές αλλαγές στις ζωές των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Καρπάθου, γεμάτος οργή για τις μειώσεις στις αποδοχές του, έγινε πρωταγωνιστής ενός επεισοδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός προπηλάκισε χθες τον βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνο Κόνσολα, όταν ο τελευταίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο τμήμα στη διάρκεια περιοδείας του στο νησί.

Ο αστυνομικός, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές μισθών, εξύβρισε τον βουλευτή και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Πρόκειται για μία αυθόρμητη αντίδραση, καθώς ο εν λόγω αστυνομικός είδε στο πρόσωπο του βουλευτή όλο το πολιτικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Με την παρέμβαση άλλων αστυνομικών δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο, ενώ δηλώσεις αποδοκιμασίας έγιναν από τον δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Χανιώτη και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά. Προτού καν κοπάσει ο ντόρος από το πρωτοφανές περιστατικό, ενημερωθήκαμε πως ο εν λόγω αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διενεργείται ΕΔΕ για το συμβάν.

Σε δηλώσεις προέβη και ο κ. Μάνος Κόνσολας, αναφέροντας τα εξής: «Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό για το έργο και την κοινωνική προσφορά του Έλληνα και της Ελληνίδας αστυνομικού. Επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους, αυταπάρνηση που πολλές φορές έχει πληρωθεί με αίμα και ανθρώπινες ζωές.

Είναι δεδομένο ότι οι οριζόντιες περικοπές στους μισθούς του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστούν άδικη αντιμετώπιση και, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, την επόμενη διετία, θα πρέπει αυτές οι αδικίες να αποκατασταθούν.

Το μεμονωμένο και θλιβερό επεισόδιο, θύμα του οποίου υπήρξα, καταδεικνύει πού οδηγεί η άρνηση και η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ο προπηλακισμός ενός βουλευτή μέσα σε αστυνομικό τμήμα, από ένστολο πολίτη, πρέπει να αφυπνίσει όλους.

Κυρίως τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, όσους πιστεύουν στη δημοκρατία. Αγωνίζομαι για το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διατυπώνει ελεύθερα και ανοιχτά τη γνώμη του.

Σέβομαι απεριόριστα τη διαφορετική άποψη, την τεκμηριωμένη διαφωνία. Δεν αποδέχομαι όμως, όπως όλοι, τη βία και τις ύβρεις. Η χώρα κάποια στιγμή θα υπερβεί την κρίση. Όταν, όμως, συμβεί αυτό, δεν θα πρέπει να έχει διαρραγεί η κοινωνική συνοχή, να έχουν βρει έδαφος ακραίες συμπεριφορές που χρησιμοποιούν τη βία για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία. Τιμώ απεριόριστα τον Έλληνα αστυνομικό που υπερασπίζεται τον νόμο και τη δημόσια τάξη και θεωρώ ότι το μεμονωμένο αυτό περιστατικό τυγχάνει καθολικής αποδοκιμασίας».

 Μήνυμα δημάρχου Καρπάθου

«Θέλω να καταδικάσω απερίφραστα τη χυδαία και υβριστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα από ένστολο και εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικό, εντός του αστυνομικού τμήματος και παρουσία πολιτών και αστυνομικών.

Ο κ. Κόνσολας δεν είναι μόνο βουλευτής, είναι ένας από εμάς. Καρπάθιος, συμπατριώτης μας, άνθρωπος με δημοκρατικές αρχές και ήθος.

Ως πολιτικός διακρίνεται από μετριοπάθεια, σεβασμό στην αντίθετη άποψη και πίστη στους δημοκρατικούς κανόνες. Το συγκεκριμένο περιστατικό μάς γυρίζει σε άλλες εποχές. Αποτελεί όνειδος για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών υπαλλήλων που είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση των δημοκρατικών αρχών και των νόμων.

Όλοι αυτοί δεν μπορεί να ντροπιάζονται από την ακραία και παραβατική συμπεριφορά ενός μεμονωμένου ατόμου. Κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Δεν πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό, χρησιμοποιούν την κρίση ως άλλοθι για να αμφισβητήσουν τη Δημοκρατία.
Αυτή η Δημοκρατία όμως είναι ισχυρή, έχει νόμους και κανόνες, τους οποίους όλοι οφείλουν να σέβονται.

Η ακραία αυτή συμπεριφορά εναντίον ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του δωδεκανησιακού λαού δεν εκφράζει την Κάρπαθο των δημοκρατικών αγώνων.

Την καταδικάζουμε όλοι, στάση που πιστεύω ότι διερμηνεύει τα συναισθήματα αγανάκτησης και αποτροπιασμού όλων των Καρπαθίων.

Κάρπαθος 10.05.2013
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Μιχαήλ Φ. Χανιώτης»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου