Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Κατατέθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Λίγη ώρα μετά τις «διαρροές» περί απόσυρσής του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας και τους αρχηγούς των κομμάτων το νομοσχέδιο για την ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Παρά τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο μπαίνει στο «ψυγείο» με εντολή του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του γενικού γραμματέως της Κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τηρώντας απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει για σήμερα, απέστειλε το τελικό κείμενο στους αρμοδίους.

Πηγές πάντως του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδουν πως υπάρχει «ενόχληση» σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να επιστραφεί κάτι που το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει καν στείλει» ενώ αφήνουν ανοιχτό να τεθεί σε διαβούλευση τη στιγμή που θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες από το υπουργείο ανέφεραν πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε προ ολίγου και εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Επικρατείας και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στηρίχτηκε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη βάση του σχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί παλαιότερα στη Βουλή και έγιναν δεκτές όλες οι προτάσεις που εισηγήθηκε στη Νομική Επιτροπή Δικαστών του Υπουργείου ο Υφυπουργός Κ. Καραγκούνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου