Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σπιτικά γλειφιτζούρια


γλειφιτζούρια-1


Υλικά: για 20 περίπου τεμάχια
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη (από το supermarket)
200 γρ. νερό
Ξυλάκια για σουβλάκι
προαιρετικά:
χρώμα ζαχαροπλαστικής
άρωμα/γεύση της επιλογής σας
πολύχρωμα κουφετάκια
Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου.
Βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσει το μείγμα. Αν  έχετε θερμόμετρο, περιμένετε να φτάσει η θερμοκρασία στους 153 βαθμούς. Αν δεν έχετε, μην ανησυχείτε υπάρχει κι άλλος τρόπος. Σε περίπου 10 λεπτά από την ώρα που έχει πάρει βράση, ρίξτε με ένα κουταλάκι λίγες σταγόνες μέσα σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Αν γίνει αμέσως σκληρή καραμέλα είναι έτοιμο. Αλλιώς επαναλάβετε μέχρι να πετύχετε καραμέλα σκληρή και όχι μαλακή. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να ηρεμήσει το μείγμα για 1 λεπτό.
Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα, ρίξτε τώρα και ανακατέψτε ελαφρά, όσες σταγόνες θέλετε ανάλογα με το χρώμα που προτιμάτε. Αν θέλετε στο στάδιο αυτό προσθέστε και το άρωμα που επιθυμείτε.
Στρώστε στο πάγκο της κουζίνας σας μια λαδόκολλα και ρίξτε κουταλιές από το μείγμα.Προσοχή γιατί καίει πολύ! Θα πάρει σχήμα από μόνο του. Βάλτε αμέσως το ξυλάκι και γυρίστε το ελαφρά να κολλήσει καλά. Προσθέστε και τα κουφετάκια αν θέλετε. Αν το μείγμα αρχίζει να “παγώνει”, βάλτε το  στη φωτιά για λίγα λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά και τοποθετείστε τα όρθια να στεγνώσουν καλά.
Μπορείτε να τα τυλίξετε σε διάφανα σακουλάκια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου