Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτο! Χάθηκε νάρκη στη θάλασσα της Κυλλήνης- Κλειστό το πορθμείο


Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, άνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού την είχαν δέσει σε πλοιάριο στο λιμεναρχείο της Κυλλήνης και κατευθύνονταν προς τα ανοιχτά για να την εξουδετερώσουν μέσω ελεγχόμενης έκρηξης.
Όμως, για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, η νάρκη λύθηκε και χάθηκε στη θάλασσα.
Το pelop.gr αναφέρει πως αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των δρομολογίων από το λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της νάρκης. Τα πλοία που εκτελούν τις γραμμές Κεφαλονιάς - Κυλλήνης και Ζακύνθου - Κυλλήνης παραμένουν εκτός λιμένος.
Όλα τα πρωινά δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το λιμάνι του Κατάκολου.
Η πρωτοφανής αυτή ιστορία ξεκίνησε στις 2:30 περίπου το μεσημέρι, όταν κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταστροφή της νάρκης που ανασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου της Κυλλήνης. Το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού, εξετάζοντας τη νάρκη, διαπίστωσε ότι πρόκειται για μια MK6, 200 κιλών ΤΝΤ, του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, η νάρκη φορτώθηκε σε φουσκωτό μαξιλάρι για να οδηγηθεί στα ανοιχτά, ρυμουλκούμενη από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη.
Η διαδικασία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη όταν ξαφνικά, από την παλαιότητα της νάρκης, έσπασε ο «κρίκος» από την οποία την ρυμουλκούσαν. Την ίδια όμως στιγμή κόπηκε και το σχοινί, ενώ τα δυνατά ρεύματα αέρα που «μαστίγωναν» το λιμάνι ανέτρεψαν το «μαξιλάρι» με αποτέλεσμα η νάρκη να βυθιστεί(?) στη μέση ακριβώς του λιμανιού!
Αμέσως στο λιμάνι της Κυλλήνης στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νάρκης. Αρχικά με πλοίο, εφοδιασμένο με σόναρ που «χτένισε» το βυθό, αλλά και με μηχανότρατα που προσπάθησε να... την ψαρέψει!
Παράλληλα, πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καταφθάνοντας στο λιμάνι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών και περιπολικό της ΕΛΑΣ.
Οι έρευνες διεκόπησαν λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ, ενώ θα συνεχιστούν σήμερα, από νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου