Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το λάδι σου κάνει καλό. Όλα τα οφέλη για έναν γερό οργανισμό

Olive-Oilarxiki


Το ελαιόλαδο αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της Μεσογειακής Διατροφής. Οι ευεργετικές επιδράσεις του ελαιόλαδου οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι μια “καλή” μορφή λιπαρών που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην μείωση της “κακής” χοληστερόλης (LDL) στο αίμα. Παράλληλα, το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, που αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις.
Η δράση των ουσιών αυτών προστατεύει από την οξείδωση της “κακής” χοληστερόλης και έτσι μειώνει την εναπόθεσή της στις αρτηρίες, διατηρώντας τες “καθαρές”. Με λίγα λόγια, το ελαιόλαδο, αν και έχει αυξημένη θερμιδική αξία (1 κουταλάκι του γλυκού έχει 45 θερμίδες), είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό.
Ξεκινώντας το γεύμα με σαλάτα, όπου έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο, είναι η καλύτερη λύση για όσους προσέχουν τη διατροφή και το βάρος τους. Οι φυτικές ίνες των λαχανικών μαζί με τα λιπαρά του ελαιόλαδου, δίνουν το αίσθημα του κορεσμού και έτσι δεν θα χρειαστεί η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού κυρίως στο γεύμα.
Προσοχή στην υπερκατανάλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου