Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ημίγυμνος αστυνομικός τράβηξε όπλο κατά αλληλέγγυων

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τις καταγγελίες πολιτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αιγάλεω, ενάντια στην κρατική καταστολή των καταλήψεων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, κατά τις οποίες ο αστυνομικός φέρεται να τους απείλησε με το υπηρεσιακό του όπλο.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια λήξης της συγκέντρωσης πλησίον του σταθμού μετρό στο Αιγάλεω στην πλατεία Εσταυρωμένου, όταν οι διαμαρτυρόμενοι αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός μοτοσυκλετιστή με ξυρισμένο κεφάλι, ο οποίος κατέγραφε με το κινητό του τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Όταν κάποιοι από αυτούς τον αντιλήφθηκαν και του ζήτησαν το λόγο, εκείνος συμπεριφέρθηκε επιθετικά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και να σκιστεί η μπλούζα του. Αφού την έβγαλε, μένοντας πλέον ημίγυμνος, τράβηξε όπλο και φωνάζοντας «αστυνομία», έτρεξε προς παρακείμενο σούπερ μάρκετ.

Οι συγκεντρωμένοι, αφού τον ακολούθησαν, παρέμειναν έξω από το κατάστημα, φωνάζοντας συνθήματα και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν. Ο αστυνομικός τελικά φυγαδεύτηκε από συνάδελφούς του, που, λίγη ώρα αργότερα, κατέφθασαν στην πλατεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στον Πειραία, με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει διατάξει ήδη ΕΔΕ, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα Indymedia, στο οποίο δημοσιεύτηκε και η σχετική φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου