Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παραιτήθηκαν στρατηγοί της αστυνομίας για τη Χρυσή Αυγή!

Παραιτήθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λόγω Χ.Α.-Διατάχθηκε ΕΔΕ
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, «ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.

Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20.9.2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή” στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως ώφειλαν, και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.
»Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κ.λπ.). Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα».
Σημειώνεται ότι οι κκ. Δικόπουλος και Κασκάνης θεωρούντο από τους πλέον εμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.Α.Σ με πολυετή θητεία σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών ενώ είχαν συντονίσει και τις επιχειρήσεις σύλληψης των αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Μάλιστα ο κ. Δικόπουλος ήταν ένας από τους υποψηφίους για την αναληψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στις επόμενες κρίσεις. Εντός των επομένων ωρων αναμένεται να υπάρξουν «μίνι» κρίσεις στην Αστυνομία για ν αντικατασταθούν οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου