Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μηνύματα από τους προγόνους μας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!


ΒΙΝΤΕΟ-Λαμπάδιασε η ολυμπιακή φλόγα

Ό

Μήνυμα ειρήνης ήταν για τους εμπνευστές τους οι ολυμπιακοί αγώνες πριν από 3000 χρόνια! Οι πόλεμοι σταματούσαν, τα όπλα κατέβαιναν και οι άνθρωποι στρέφονταν στο ''ευ αγωνίζεσαι''!  
Αυτά σκεφτόμουν καθώς έβλεπα τα νεκρά παιδιά από χημικά  στην Συρία, τα ''λάθη'' του ΝΑΤΟ με δεκάδες αθώα θύματα στο Αφγανιστάν ή τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Βαγδάτη... και σε επόμενη είδηση το ανάμα της φλόγας! Και σας μιλώ ειλικρινά  είχα φτάσει στο σημείο να ψάχνω τρόπους που θα μπορούσα να σβήσω αυτή την φλόγα των αγώνων που έχουν τσαλαπατήσει το νόημά τους και τους έχουν μετατρέψει σε καμπάνια δισεκατομμυρίων για τις πολυεθνικές! Να μπορούσα με έναν κουβά νερό (γελοίο ακούγεται, το ξέρω...) να περάσω ένα μήνυμα Ειρήνης μπροστά στα εμβρόντητα ΜΜΕ όλου του κόσμου! 
Φυσικά και τα σχέδιά μου μείναν στο χαρτί αλλά μάλλον το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο άκουσε τις σκέψεις μου ή... υπήρχαν και άλλοι πολλοί που ένιωθαν όπως εγώ και η δύναμη της σκέψης μας ενώθηκε! Δεν ξέρω πως αλλιώς να εξηγήσω τα παρακάτω...
Διαβάζουμε στο enikos.gr:
Η ολυμπιακή φλόγα σε νέες περιπέτειες! Αφού πέρασε τα Ρωσικά σύνορα, η ολυμπιακή φλόγα παρουσίασε περίεργη ... συμπεριφορά. Αρχικά έσβηνε συνεχώς.Τώρα όμως λαμπάδιασε και παραλίγο να κάψει τον λαμπαδηδρόμο.
Όταν η φλόγα έφτασε στην Κοστρόμα, μια μικρή πόλη, και ο ένας λαμπαδηδρόμος πήγε να πάρει τη φλόγα από τον άλλο, η μία δάδα ... λαμπάδιασε προκαλώντας έναν μικρό πανικό.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε η οργανωτική επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι αλλά διέψευσαν την είδηση ​​που μετέδιδαν τα ρωσικά ΜΜΕ ότι ένα 13χρονο κορίτσι έπαθε εγκαύματα πρώτου βαθμού.
Δυστυχώς η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή στη Μόσχα.Όταν έφτασε στη Μόσχα, η δάδα του πρώτου δρομέα έσβησε και κάποιος έσπευσε να την ανάψει με αναπτήρα, ενώ το περιστατικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές τις επόμενες ημέρες.
Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου