Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

O Βενιζέλος δίνει 2,5 εκατ. ευρώ για το Εθνικό θέατρο της Αλβανίας!


Σε μια κίνηση που ξεσηκώνει το λαϊκό αίσθημα προχωρά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ώρα που η ελληνική οικονομία ετοιμάζεται να διανύσει την έβδομη χρονιά της ύφεσης, ο ελληνικός λαός βιώνει πρωτοφανή επίπεδα φτώχειας, η επίσημη ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 27% και μισθοί και συντάξεις περικόπτονται, ο κ. Βενιζέλος ετοιμάζεται να δώσει 2,5 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας.
Λες και πρόκειται για εθνική προτεραιότητα και άμεσο στόχο, όταν νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, στις 15/11/2013 ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον αντίπροεδο της αλβανικής κυβέρνησης και συζήτησαν για διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων και πολιτιστικής πολιτικής. Εκεί αναφέρθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης του εθνικού θεάτρου της Αλβανίας.
“Μια παλιά πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν να συμβάλει χρηματοδοτικά με ένα ποσό περίπου 2,5 εκατ. Ευρώ στην κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, στο κέντρο των Τιράνων. Τώρα επιβεβαιώνουμε αυτή μας τη διαθεσιμότητα. Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός εμβληματικού κτηρίου που συμβολίζει και τη φιλία μας, αλλά και την έμφαση που δίνει η Αλβανική Κυβέρνηση και ο Αλβανός Πρωθυπουργός στα θέματα του πολιτισμού”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το θέμα έφερε στη Βουλή η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εξωτερικών. Η βουλευτής ζητά απο τους υπουργούς να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την λόγω χρηματοδότηση. Και συγκεκριμένα, εάν τα χρήματα προέρχονται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, καθώς επίσης και αν η χώρα μας θα έχει ανταποδοτικά οφέλη από την κίνηση αυτή και ποια είναι αυτά. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκτεθειμένος απέναντι στους Έλληνες πολίτες και ως ο επικεφαλής του έτερου πόλου της συγκυβέρνησης που διαρκώς ζητά από τους πολίτες να κάνουν θυσίες.
Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου