Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε πώς εξαπατούν τον λαό με τις δημοσκοπήσεις τα πουλημένα παπαγαλάκια!!! Κοινοποιήστε το!

asimbibastos news

Το παραπάνω διάγραμμα που δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο, βρήκαμε σήμερα σε άρθρο του enikos για έναν απολογισμό των δημοσκοπήσεων του '13.
Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν... Ή οι Στατιστικοί που δημοσιεύουν αυτές τις δημοσκοπήσεις πλήρωσαν πολλά για να πάρουν το πτυχίο τους ή πληρώθηκαν πολλά για να τις βγάλουν! 


Παρατηρούμε ότι:
Μάιος 2013: Ενώ η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο 2,4 ποσοστιαίες μονάδες , και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο κατά 9%  κάτω από την ΝΔ η στήλη του είναι κατά 60% μικρότερη από αυτή της ΝΔ!!!!(Η στήλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι λιγότερο από το μισό της στήλης της ΝΔ) Ομοίως και στα τέλη Σεπτέμβρη, ενώ και σε άλλους μήνες που η διαφορά των δύο κομμάτων είναι στις 0,8 ποσοστιαίες μονάδες (3,8% κάτω από την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ) (αρχή Σεπτέμβρη ) η διαγραμματική απεικόνιση προβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ 25% κάτω από την ΝΔ (Η στήλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα 3/4 της στήλης της ΝΔ)! 

Αντιθέτως όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να προηγείται  οι στατιστικοί μαθαίνουν να κάνουν σωστά διαγράμματα και οι αποστάσεις μειώνονται αισθητά...

Αν κανείς δει τα διαγράμματα με μια ματιά χωρίς να παρατηρήσει τα ακριβή ποσοστά (που αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξής τους στην στατιστική) θα συμπεράνει ότι η ΝΔ έχει συχνά τα διπλά ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ (50% πάνω!!!) ενώ στην πραγματικότητα και σύμφωνα πάλι με τις δικές τους εκτιμήσεις η διαφορά τους δεν ξεπέρασε ποτέ το 10%!!!

Όταν είναι τόσο εμφανείς οι αλχημείες τους ώστε να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη  πώς μπορούμε να πιστέψουμε έστω και το μισό σκέλος της δημοσκόπησης, αυτό των ποσοστών; 
Μα για πόσο ανόητο έχουν τον ελληνικό λαό και πόσο κατάμουτρα του το πετάνε;


Σημείωση: Τα παραπάνω αποτελούν μια απλή διαπίστωση αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς στα ''έγκριτα''  ΜΜΕ. Δεν αποτελούν στήριξη κανενός κόμματος. Έχουμε διαπιστώσει και προβάλει και σε προηγούμενα άρθρα παρόμοιες δημοκοπικές απάτες και για τα υπόλοιπα κόμματα. 
Είναι προφανές ότι η μόνη αξία των δημοσκοπήσεων σήμερα, είναι ως εργαλείο προπαγάνδας στα χέρια των κυβερνώντων. Όσο λιγότερο τις πιστεύομε ως λαός, τόσο περισσότερο θα απαξιώνονται!   


Ασυμβίβαστη Χ.

1 σχόλιο:

  1. Όχι οτι δεν μας παραπλανούν, απλώς το γράφημα έχει ως βάση αντι για 0 πιθανότατα 20, στον άξονα Χ δηλαδή η αρχική τιμή του άξονα Υ είναι 20 αντί για 0, γι αυτό και φαίνεται έτσι…
    Πάντως το οτι μαγειρεύονται για να εξαπατήσουν τελικά αυτό είναι το μόνο βέβαιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή