Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου για την 25η Μαρτίου!

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό παστό μπακαλιάρο καλά ξαλμυρισμένο
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
1 φλιτζ. του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
1. Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από τα κόκαλα και τις πέτσες. Με τα χέρια μας τον κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, τον άνηθο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
3. Αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι κοσκινιστό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Αν μας σφίξει πολύ το αραιώνουμε με λίγη μπύρα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε παίρνοντας το μείγμα από το μπολ με ένα βαθύ κουτάλι. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια, σερβίρουμε τους μπακαλιαροκεφτέδες μαζί με σαλάτα ή με σκορδαλιά για τους μεγαλύτερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου