Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Νεκρός με δύο σφαίρες στην καρδιά ο ακροδεξιός ηγέτης των Ουκρανών Aleksandr Muzychko


Εκτέλεσαν τον ηγέτη του «Δεξιού Τομέα» στην Ουκρανία
Νεκρός με δύο σφαίρες στην καρδιά, έπεσε ο ακροδεξιός ηγέτης της οργάνωσης Δεξιός Τομέας Αλεξάντρ Μουζίχκο, ο οποίος είχε σπείρει τον πανικό στους οπαδούς του έκπτωτου Γιανουκόβιτς.

Ο Μουζίχκο δολοφονήθηκε στην περιοχή Ρόβνο, δυτικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει το αγγλόφωνο δελτίο της Russia Today.
Ο ακροδεξιός ηγέτης ανήκει στους πολιτικούς μαχητές που με μάχες σώμα με σώμα με τις ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας (την μονάδα Berkut) κατάφεραν να κυριαρχήσουν και να εκδιώξουν τον Γιανουκόβιτς από την εξουσία, αρνούμενοι να πειθαρχήσουν και να δεχθούν όλες τις κατά καιρούς συμφωνίες της κυβέρνησης με την λοιπή αντιπολίτευση και την ΕΕ.
Πλέον με τα ΑΚ-47 στα χέρια, ανέλαβαν την τήρηση της τάξης σε πολλές πόλεις της δυτικής Ουκρανίας
Φανατικός αντιρώσος, είχε συμμετάσχει ως εθελοντής στον πόλεμο στην Αμπχαζία, τη Γεωργία και την Τσετσενία. Το 1994 στην Τσετσενία διοικούσε την ομάδα εθελοντών "Viking" και ανήκε στην προσωπική φρουρά του Dudayev.



Μάλιστα, του απένειμαν και τον τίτλο «Ήρωας του Έθνους» για τις υπηρεσίες του. Το 2012 εξελέγη βουλευτής της Ουκρανίας. Την περασμένη Τρίτη, κατέφθασε στο περιφερειακό κοινοβούλιο του Rovno απειλώντας τους βουλευτές και απαιτώντας έκδοση απόφασης για χορήγηση κατοικιών στις οικογένειες των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων στο Κίεβο
«Ο επόμενος πρόεδρος της χώρας θα είναι από το κόμμα μας τον Δεξιό Τομέα» έλεγε και απέριπτε ότι ελέγχεται από τις ΗΠΑ, όπως έγραψαν πρόσφατα οι New York Times. «Πρώτα η Ουκρανία» διακηρύσσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου