Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Eκτόξευσαν διηπειρωτικό πυρηνικό πύραυλο οι Ρώσοι κοντά στην Μαύρη Θάλασσα!


Eκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) από τις ρωσικές στρατηγιικές δυνάμεις σημειώθηκε πριν λίγο.

Πρόκειται για έναν πύραυλο RS-12M Topol-M, ο οποίος μεταφέρει πολλαπλά οχήματα ....
επανεισόδου συνολικής ισχύος 1,5 ΜΤ περίπου από το πεδίο εκτόξευσης Καπούστιν Γιάρ, μια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας Θάλασσας στην περιοχή του Αστραχάν, πριν από 10' λεπτά (22.10 τοπική ώρα)!

Η ονομασία του "Topol" σημαίνει "Δρεπάνι" στα ρωσικά.

Με ακρίβεια 200 μέτρων σε ακτίνα 11.000 χλμ. (!) μεταφέρει στην μία έκδοση μία κεφαλή 800 kt, 40 φορές ισχυρότερη από την βόμβα που έπληξε την Χιροσίμα και στην έκδοση που είναι σε υπηρεσία από το 2009 4-6 οχήματα επανεισόδου (MIRV) με 250 Kt. το κάθε ένα, που μπορεί να πλήξουν ισάριθμους στόχους.



Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Γιεγκόροβ, οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν ένα πύραυλο τύπου RS-12M Topol από την περιοχή Αστραχάν, στα ανατολικά κοντά στη Θάλασσα της Κασπίας. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο στόχος που επλήγη από την εικονική πυρηνική κεφαλή βρισκόταν σε έδαφος του Καζακστάν, του πλέον στενού συμμάχου της Μόσχας στην Ασία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η δοκιμή στόχευε στη δοκιμή της κεφαλής του πυραύλου που αναπτύσσονται για την υπερνίκηση της αντιπυραυλικής ασπίδας που εγκαθιστά το ΝΑΤΟ στην Α. Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε τη δοκιμή ως επιτυχή κτυπώντας το στόχο του στο πεδίο βολής στο Καζακστάν.

Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 10.500 χλμ.,ενώ η προώσή του βασίζεται σε κινητήρα τριών σταδίων στερεών καυσίμων.

Πρόκειται για τον πύραυλο τον οποίο ευλογούν οι ορθόδοξοι ιερείς

 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου