Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο "George H. W. Bush" πλέει από την Τρίτη στον Πειραιά

asimbibastos news
Eπίσκεψη "καλής θελήσεως" πραγματοποίησε την Τρίτη στον Πειραιά το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS “George H.W.Bush” (CVN-77).
Το αμερικανικό πλοίο εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης στον Φαληρικό όρμο όπου θα παραμείνει και την Τετάρτη και στην συνέχεια θα μεταβεί στην περιοχή του Κόλπου, απ’ όπου θα επιχειρεί στο πλαίσιο της επιχειρήσεως “Enduring Freedom”.
Το USS “George H.W.Bush” (CVN-77) είναι μία πλωτή πολιτεία με 5680 άτομα πλήρωμα, από τους οποίους οι 3200 ανήκουν στο πλοίο και οι υπόλοιποι 2480 στην αεροπορική του πτέρυγα, που αποτελείται από 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα διαφόρων τύπων της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού.
Το αεροπλανοφόρο αυτό είναι το νεώτερο του Αμερικανικού Ναυτικού και έχει λάβει το όνομα του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος στα νιάτα του ήταν αξιωματικός της Αεροπορίας του Ναυτικού και είχε συμμετάσχει στον πόλεμο του Ειρηνικού εναντίον των Ιαπώνων.
Το αεροσκάφος του χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά και πήρε φωτιά. Παρόλα αυτά συνέχισε την πτήση του και χτύπησε αρκετούς στόχους πριν καταρριφθεί. Ο ίδιος κατάφερε να σωθεί επιπλέοντας για περισσότερες από 24 ώρες πάνω στην ατομική φουσκωτή του βάρκα στον αχανή Ειρηνικό ωκεανό, μέχρις ότου διασωθεί από το Αμερικανικό υποβρύχιο USS Finbacκ, όπου και παρέμεινε για περισσότερο από ένα μήνα βοηθώντας στην διάσωση άλλων πιλότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου