Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Λικέρ ρόδι, το αρωματικό!


Υλικά:

1 κιλό σπόρους ροδιού
600 γραμμάρια ζάχαρη
750 ml βότκα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ή βάζο  βάζουμε τα σπόρια και τη ζάχαρη! Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε για ένα βράδυ κοντά σε ζεστό μέρος κουνώντας συνέχεια τη γυάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!

Την άλλη μέρα το βάζουμε στο ψυγείο και το ξεχνάμε για 4 μέρες. Βγάζουμε από το ψυγείο και σουρώνουμε. Αν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τα σπόρια στον αποχυμωτή για να πάρουμε όλο τον χυμό. Αν δεν έχουμε τα πατάμε καλά με κουτάλα στο σουρωτήρι για να βγει όσο πιο πολύ χυμός γίνεται! Επειδή σίγουρα στο βάζο θα έχει μείνει ζάχαρη ζεσταίνουμε ένα ποτήρι από το χυμό και το ρίχνουμε στο βάζο για λιώσει η ζάχαρη. 

Ανακατεύουμε με τη βότκα. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε βάζουμε ένα μικρό ξυλάκι κανέλας μέσα στο ποτό. Μετά από 3 μέρες περνάμε το λικέρ από γάζα ή από φίλτρο του καφέ τουλάχιστον 3 φορές για να γίνει διαυγές! Αφαιρούμε και την κανέλα και το ποτό είναι έτοιμο. Βέβαια όσο μένει τόσο καλύτερο γίνεται. Αν το θέλετε πιο ελαφρύ βάζετε λιγότερο αλκοόλ μέσα , αν το θέλετε πιο βαρύ βάζετε περισσότερο. Η αναλογία 2 κούπες σιρόπι με μια κούπα αλκοόλ είναι τέλεια!

Καλή δημιουργία! 

*Φτιάξτε το τώρα να το έχετε στις γιορτές! Είναι ο,τι πρέπει για τα Χριστούγεννα αλλά και για δώρο σε φίλους!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου