Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μπλόκο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

asimbibastos news

Απόβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης πραγματοποιούν σήμερα πολίτες και φορείς από τον Άγιο Νικόλαο, οι οποίοι
προχωρούν στον συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ, την κατάργηση των οποίων προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά», αλλά και τη διατήρηση των νοσοκομειακών μονάδων στον Νομό Λασιθίου. 

Αντιπροσωπεία των Λασιθιωτών θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρύτανη του ΤΕΙ Βαγγέλη Καπετανάκη. Την Τρίτη, κάτοικοι της Ιεράπετρας προέβησαν στον αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ενώ είχε προηγηθεί κατάληψη στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι αύριο.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Αγίου Νικολάου αναφέρει:

«Σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις της ανοικτής συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Αγίου Νικολάου, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 προχωράμε στην κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις συλλογικές δράσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Ηράκλειο. Συγκεντρωνόμαστε όλοι στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 08.00 το πρωί, όπου θα βρίσκονται και λεωφορεία για τη μεταφορά των διαδηλωτών στο Ηράκλειο.

Η συμμετοχή των σωματείων, των φορέων, των συλλόγων και των πολιτών είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να δώσουμε δυναμικό "παρών", αντιδρώντας στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ, στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων μας και στην αποψίλωση των υπηρεσιών μας. Ο αγώνας κορυφώνεται.

Την ίδια στιγμή στο Ηράκλειο θα βρεθούν και οι Γεραπετρίτες, που με απόφαση της ανοιχτής επιτροπής αγώνα συμμετέχουν στο παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου