Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Λογάριαζαν χωρίς το… Τελωνείο

asimbibastos news

Η θέληση να βοηθήσουν τον τόπο τους ήταν η κινητήρια δύναμη για αυτούς.
Προσπάθησαν, ρώτησαν, έμαθαν και μετά από μήνες βρήκαν την άκρη και κατάφεραν να συγκεντρώσουν μεταχειρισμένο πυροσβεστικό υλικό για να εξοπλίσουν τις εθελοντικές ομάδες της Χίου.

Από πυροσβεστικό σταθμό της Αμερικής συγκέντρωσαν 12 στολές μεταχειρισμένες, και 9 φόρμες μιας χρήσης, σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

Όλα αυτά τα έφτιαξαν σε δυο πακέτα και τα έστειλαν στην Ελλάδα. Τα δέματα έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 3 Μαρτίου και τότε ο Γ. Μιχάλας, εκπρόσωπος της Χιακής Ομοσπονδίας Ν. Υόρκης, αντιμετώπισε έκπληκτος το ελληνικό χάος, αφού του ανακοινώθηκε πως για να παραλάβει τα υλικά που οι ομογενείς προτίθενται να δωρίσουν, πρέπει να πληρώσουν στο τελωνείο 1.500 ευρώ!

«Κάναμε τα πάντα για τον τόπο μας και πραγματικά ντρεπόμαστε για αυτή την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Πολίτη», λίγο μετά την επίσκεψη του στο πολιτικό γραφείο του Κ. Μουσουρούλη, όπου ζήτησε τη μεσολάβηση του υπουργού για να δοθεί τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό.

Ο κ. Μιχάλας, ευελπιστεί ότι όλα θα ξεπεραστούν, αν και δεν κρύβει την ανησυχία του για το επόμενο πακέτο που περιέχει φαρμακευτικό υλικό για το νοσοκομείο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου