Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

«Δακτύλιος» σε... τζάκια και ξυλόσομπες

asimbibastos news
«Δακτύλιος» σε... τζάκια και ξυλόσομπες
Σκέψεις για εφαρμογή του μέτρου από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα


Την εφαρμογή «δακτυλίου» στα... τζάκια και τις ξυλόσομπες φαίνεται ότι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το μέτρο θα εφαρμόζεται από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προσπαθεί να προλάβει αντίστοιχο φαινόμενο τους επόμενους μήνες και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα επιβάλλει κατά περίπτωση, όπου θα σημειώνονται υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, απαγορευτικό για τζάκια και ξυλόσομπες.

Το απαγορευτικό θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες.

Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει ότι το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος υπεγράφη την Τρίτη και προωθήθηκε προς έγκριση και σε άλλα έξι συναρμόδια υπουργεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου