Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ-Στους δρόμους οι αγρότες

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες από κάθε σημείο της Κρήτης, προκειμένου, όπως δηλώνουν, να διαδηλώσουν για τη φορολογική αφαίμαξη που επιχειρείται από την κυβέρνηση σε βάρος τους.

Τριακόσια αυτοκίνητα ξεκίνησαν μόνο από το Τυμπάκι, για να έρθουν στο Ηράκλειο, προκειμένου να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση των αγροτών από τη Μεσσαρά.
Τοπικοί φορείς βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών και με ανακοινώσεις τους δηλώνουν τη στήριξή τους:
Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κριτσωτάκης και Μ. Διακάκη:
«Οι κατά καιρούς δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το “ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ανάπτυξη», χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα”, αποδεικνύονται ακόμα μία φορά πλαστές. Οι πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης καταδεικνύουν το μέλλον που επιφυλάσσουν στους μικρομεσαίους αγρότες: Να γίνουν εργάτες στη γη τους.
Με το σχέδιο φορολόγησης των αγροτεμαχίων (ανεξάρτητα από την αξία τους, το είδος της καλλιέργειας, την αποδοτικότητά τους και το παραγόμενο εισόδημα) επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στην οικογενειακή γεωργία και τους μικρομεσαίους αγρότες. Αντί να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της υποθηκευμένης αγροτικής γης, προχωρούν στη φορολόγησή της. Μετά το χάρισμα της ΑΤΕ στον όμιλο Πειραιώς, η φορολόγηση της γεωργικής γης θα σπρώξει ακόμα περισσότερες εκτάσεις στα χέρια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, που ήδη προετοιμάζονται για την πλήρη άλωση του αγροτικού χώρου.
Η ανατροπή των σχεδίων τους και η αντίσταση στη διάλυση της οικογενειακής γεωργίας, της αγροτικής παραγωγής και της επιβίωσης της υπαίθρου είναι στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό τους. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και της ανόρθωσης της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι στον αγώνα τους και καλούμε τους Ηρακλειώτες της πόλης και του νομού σε μαζική συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου».
Δήμος Ηρακλείου:
«Με αφορμή τη σημερινή παγκρήτια κινητοποίηση των αγροτών για τη σχεδιαζόμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, η δημοτική αρχή του δήμου Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγρότες και στηρίζει τους αγώνες τους.
Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι η επικείμενη φορολόγηση θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στον ήδη δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο της χώρας μας και θα οδηγήσει και αυτόν τον κλάδο της οικονομίας μας σε ύφεση.
Τα αρνητικά αποτελέσματα θα είναι πολλαπλά διότι αφενός η φορολόγηση θα αποτελέσει αντικίνητρο για τους νέους να στραφούν για την επαγγελματική αποκατάσταση τους στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, σε μία περίοδο, μάλιστα, με υψηλά ποσοστά ανεργίας και αφετέρου θα αποτελέσει τροχοπέδη στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.
Η δημοτική αρχή του Ηρακλείου καλεί τη κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αλλά, αντίθετα να λάβει μέτρα και να δώσει κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη γη».
Πηγή: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου