Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού

asimbibastos news
Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού
Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κάτοικοι από τη βόρεια Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου Χαλκιδικής και με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η 9η Νοεμβρίου έχει οριστεί παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και σήμερα έχουν προγραμματιστεί διαμαρτυρίες σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Οι διαδηλωτές έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητα και λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της εταιρείας που πραγματοποιεί την επένδυση εξόρυξης χρυσού, συγκρότησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Η πορεία μέσω την οδών Τσιμισκή, Βενιζέλου και Εγνατία κατέληξε έξω από το κτίριο της ΕΤ3, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πρώην εργαζομένους, δημοσιογράφους και τεχνικούς της κρατικής ραδιοφωνίας, οι οποίοι παραμένουν στις εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου